تفاوت اصلی لمینیت و وینیل به ماده تشکیلدهنده آنها برمیگردد. هسته پارکت لمینیت، لایهای از خردهچوبهای فشرده میباشد اما وینیل کاملاً پلاستیکی است. از این رو، مقاومت لمینیت در برابر رطوبت نسبی اما وینیل کاملاً ضدآب میباشد.
لمینیت و وینیل هر دو انتخابی نسبتاً ارزان و ماندگار هستند که سهم عظیمی از بازار کفپوش را به خود اختصاص دادهاند. هر دو کفپوش ساخته دست بشر هستند و جایگاه پارکت چوبی را در میلیونها خانه تصاحب کردهاند. اما این دو محصول تفاوتهای قابلتوجهی نیز دارند که میتوانند یکی را به انتخابی بهتر برای خانه شما تبدیل کنند. اگر بین انتخاب پارکت لمینیت و کفپوش وینیل مردد ماندهاید و نمیدانید کدام بهتر است، با ما همراه باشید.
کفپوش لمینیت که اولین بار در دهه 1970 تولید شد، یکی از اولین جایگزینهای ساخت دست بشر برای کفپوشهای چوبی سخت بود. این محصول انتخابی عالی برای صاحبخانههایی است که ظاهر کفپوشهای چوبی را دوست دارند اما نمیخواهند پول زیادی بابت آن بپردازند. به دلیل ضخامت نسبتاً بالای کفپوش لمینیت، راه رفتن روی آن بسیار راحت است؛ بنابراین انتخابی مناسب برای نشیمن و راهرو بشمار میرود. شایان ذکر است که ژیوار تنها تولیدکننده پارکت لمینیت با ضخامت ۱۲ میلیمتر در ایران است.
کفپوش لمینیت شامل چهار لایه اصلی دکور، سایش، هسته و پشتی است که به هم آببندی میشوند. لایه هسته از چوب فشرده تشکیل میشود و تا حد زیادی ضامن کیفیت کفپوش است. لایه سایش که معمولاً از اکسید آلومینیوم تهیه میشود روی لایه دکور قرار میگیرد و از سطح در برابر خراش و سایش محافظت میکند.
وینیل از مواد مصنوعی و همگن ساخته میشود اما شبیه به لمینیت است. لایه پایه کفپوش از فایبرگلاس تشکیل و سپس با استفاده از مواد نرمکننده و وینیل PVC پوشش داده میشود. استفاده از مواد مصنوعی و پلاستیکی در ساخت کفپوش باعث میشود مقاومت بینظیری در برابر رطوبت داشته باشد. وینیل ظاهری مدرن و جذاب دارد و شبیه به چوب، سنگ و سرامیک تولید میشود.
وقتی صحبت از ظاهر و استایل در میان باشد، احتمالاً کفپوش لمینیت از میدان برنده بیرون خواهد آمد! لمینیت با نقوش برجستهتری ارائه میشود که به چوب سخت تراشیدهشده با دست نزدیکتر است. البته وینیل نیز با کمک تکنیکهای برجستهسازی سعی میکند که شبیه به چوب دیده شود.
مواد مورداستفاده در ساخت لمینیت و وینیل نیز متفاوت هستند. وینیل با مواد مصنوعی تولید میشود؛ بدین ترتیب که پایه آن متشکل از فایبرگلاس است و با وینیل PVC و نرمکننده پوشانده میشود. سپس با طرحی برجسته و لایهای محافظ در برابر سایش (پلیاورتان) به پایان میرسد.
در مقابل لمینیت دارای هستهای متشکل از چوب فشرده است که با یک رزین مهروموم میشود. روی هسته، لایه دکور شامل طرح موردعلاقه شما قرار میگیرد و در نهایت لایه شفاف سایش است که روی آن راه میروید. ضخامت بیشتر لمنیت نسبت به وینیل باعث میشود که هنگام راه رفتن روی لمینیت، گرما و نرمی بیشتری را حس کنید.
تفاوت عمده لمینیت و وینیل، مقاومت در برابر آب است که وینیل برنده بزرگ این رقابت است. اکثر کفپوشهای وینیلی مدرن با مواد 100 درصد پلیمری ساخته میشوند، بنابراین مقدار زیادی آب را تحمل میکنند.
وینیل را میتوان داخل آب غوطهور، خشک و دوباره استفاده کرد. مقاومت لمینیت در برابر آب نسبتاً کمتر است. هسته پارکت لمینیت در برابر رطوبت زیاد متورم میشود. لازم به ذکر است که پارکت لمینیت زنیت با استفاده از فناوریهای روز دنیا و مواد اولیه درجه یک تولید میشود، از این رو مقاومت بالایی در برابر آب دارد.
نصب هر دو کفپوش بسته به نوع محصولی که انتخاب میکنید میتواند بسیار آسان باشد. لمینیت معمولاً با سیستم قفل و کلیک و به صورت شناور نصب میشود که روی هر سطحی قابل اجرا و خیلی راحت است. برای برش قطعات لمینیت میتوانید از یک اره رومیزی استفاده کنید. سیستم نصب وینیل متنوعتر و به صورت قفل و کلیک، چسبی و… ارائه میشود. ورق وینیل سنگینتر از لمینیت است، بنابراین برش آن نیز سختتر میباشد.
تمیز کردن و نگهداری کفپوش وینیل راحتتر است. وینیل را میتوانید با یک طی مرطوب به راحتی تمیز کنید. برای از بین بردن لکههای سرسخت نیز میتوانید از مواد شوینده ایمن کمک بگیرید. نظافت و نگهداری از لمینیت به دلیل مقاومت کمتر در برابر رطوبت کمی سختتر است. برای تمیز کردن کفپوش لمینیت بهتر است از روشهای خشک مانند جارو برقی استفاده کنید. در صورت نیاز، لمینیت را با یک دستمال با رطوبت خیلی کم هم نیز میتوانید تمیز کنید.
پارکت لمینیت و کفپوش وینیل از نظر قیمت تفاوت چندانی ندارند و هر دو نسبت به چوب و چینی ارزانتر هستند. با این حال، کفپوشهای وینیلی لوکس با قیمت نسبتاً بالاتری عرضه میشوند.
کفپوش لمینیت دوام بالایی دارد اما در برابر رطوبت زیاد ممکن است آسیب ببیند. لمینیت به طور متوسط بین 10 تا 25 سال عمر میکند که بسته به میزان مراقبت و نگهداری از آن کم یا زیاد میشود. وینیل نیز در مکانهای پرتردد تا 20 سال دوام میآورد. با مراقبت صحیح از کفپوش میتوانید طول عمر آن را افزایش دهید.
بد نیست بدانید که مغزی پارکت لمینیت زنیت با چگالی 880 دارای کمترین میزان جذب آب (حدود دو درصد) است و از این رو دوام بالایی در فضاهای مسکونی، اداری و تجاری از خود نشان میدهد.
با توجه به آنچه گفته شد، کفپوش لمینیت و وینیل هر یک مزایا و معایب خاص خود را دارند. نیاز و محیط موردنظر شما تعیین میکند که کدام انتخاب بهتری برای شماست. اما به طور کلی، تفاوت عمده این دو محصول به مقاومت در برابر رطوبت و ماندگاری آنها برمیگردد.
ژیوار با تولید پارکت لمینیت با کمترین درصد جذب رطوبت و بالاترین استاندارد سایش در جهان (AC5) به شما تضمین میدهد که این محصول تا سالیان سال خالق نمایی زیبا و جذاب در خانه و محیط کار شما خواهد بود.
نشانی: زعفرانيه، انتهای خيابان سيزدهم ولنجك، تقاطع ثارالله و بهزادي، پلاك ٢، واحد ٦
شماره تماس : ٠٢١٢٢١٨٧٢٢٦
پشتیبانی واتساپ و تلگرام: 09121868948
© ۱۴۰۰ – تمامی حقوق این وبسایت متعلق به شرکت ژیوار (ژيوار گستر سازه آرکا) میباشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع و لینک مستقیم به آن مطلب مجاز است.