پارچه دیواری چیست و چه تفاوتی با کاغذ دیواری دارد؟

پارچه دیواری یا کاغذ دیواری پارچه‌ای با ارائه طرح‌های متنوع و ناب، رقیب اصلی کاغذ دیواری‌های قدیمی بشمار می‌رود. این دیوارپوش آنتی باکتریال، قابل شست‌وشو، سازگار با محیط‌زیست و البته زیبا و شیک توانسته جایگاه کاغذدیواری‌های قدیمی را تصاحب کند.

در گذشته افراد برای تزئین و تعمیر دیوارهای منزل یا محل کار از رنگ استفاده می‌کردند اما به مرور استفاده از کاغذ دیواری رواج یافت. استقبال مردم از این دیوارپوش باعث شد تولیدکنندگان دست به طراحی و ساخت کاغذ دیواری با مزایای متفاوت بزنند. امروزه استفاده از پارچه دیواری شایع شده است؛ محصولی که کمی قبل‌تر فقط در خانه‌های اشرافی و لوکس مشاهده می‌شد. اما مزایای پارچه دیواری نسبت به کاغذ دیواری منجر به کاربرد گسترده از آن شد. با توجه به اهمیت این محصول در دنیای دکوراسیون داخلی بر آن شدیم که در این مقاله، نکات مهم مرتبط با کاغذ دیواری پارچه‌ای را بیان کنیم.

پارچه دیواری چیست؟

پارچه دیواری نوعی دیوارپوش است که از الیاف طبیعی و گیاهی تولید و با استفاده از چسبی حاوی نشاسته ذرت، جوش شیرین و آب چسبانده می‌شود. بنابراین این محصول با محیط‌زیست سازگار است و خطری برای سلامتی افراد ندارد.

طرح و رنگ شیک و لوکس کاغذ دیواری پارچه‌ای باعث شد که این محصول در ابتدای امر در عمارت‌های اشرافی مورد استقبال قرار بگیرد. اما برتری پارچه نسبت به کاغذدیواری، این محصول را مهمان ساختمان‌های مسکونی، اداری و تجاری مختلف کرد؛ حتی انتخابی ایده‌آل برای اتاق کودک بشمار می‌رود زیرا هیچ خطری برای فرزند دلبند شما ندارد.

پارچه دیواری چه کاربردی دارد؟

کیفیت بالا در کنار طرح و رنگ متنوع، پارچه دیواری را به انتخابی رضایت‌بخش برای محیط‌های مسکونی، تجاری و اداری تبدیل کرده است. از کاغذ دیواری پارچه‌ای می‌توانید برای نوسازی یا تعمیر دیوار بخش‌های مختلف خانه خود اعم از پذیرایی و اتاق خواب استفاده کنید چرا که هوا به راحتی از روزنه‌های سطح پارچه عبور می‌کند و به پشت دیوارپوش می‌رسد. بنابراین بدون اینگه نگران رشد کپک و قارچ زیر دیوارپوش باشید، این محصول را در محیط‌ها موردنظر نصب کنید. رنگ و طرح مجلل پارچه باعث شده که استفاده از این محصول در مکان‌هایی مانند رستوران، هتل و مسافرخانه نیز رواج پیدا کند.

انواع پارچه دیواری

کلاسیک:

پارچه دیواری کلاسیک شامل رایج‌ترین طرح‌های کاغذ دیواری است که شاید متعلق به صد سال قبل باشند اما با توجه به زیبایی خیره‌کننده‌ای که دارند هنوز هم طرفداران زیادی دارند. طرح راه‌راه یا داماسک این محصول را می‌توان به راحتی با کاغذ دیواری‌های ساده هماهنگ و نمایی چشمگیر خلق کرد.

اسپرت:

پارچه دیواری اسپرت برای طراحی خانه‌های ساده به خصوص برای اتاق نوجوان مناسب است. تنوع طرح و رنگ این محصول به راحتی با انواع مبلمان و دکوراسیون هماهنگ می‌شود.

مدرن:

پارچه دیواری مدرن، ابتکار عمل بیشتری به شما می‌دهد. طرح ساده با رنگ‌های متنوع این محصول به شما اجازه می‌دهد گستره وسیعی از بافت را مطابق با سلیقه خود طراحی کنید. رنگ شاد این محصول، شما را شگفت‌زده می‌کند. البته برای ایجاد نظم در پذیرایی بهتر است از رنگ ملایم پارچه دیواری مدرن استفاده کنید.

مزایای پارچه دیواری نسبت به کاغذ دیواری

  • - طرح، بافت و رنگ متنوع کاغذ دیواری پارچه‌ای به راحتی با انواع دکوراسیون سنتی و مدرن هماهنگ می‌شود و حس متفاوتی ایجاد می‌کند.
  • - استفاده از پارچه در کنار سطوح براق و چوبی، نمایی خاص و متفاوت خلق می‌کند. همچنین زیبایی پارچه در کنار مبلمان فلزی و شیشه‌ای و پارکت چوبی نسب به کاغذ دیواری‌های قدیمی دوچندان است.
  • - یکی از مهم‌ترین مزایای این محصول، آکوستیک بودن است که از ایجاد سروصدای اضافه جلوگیری می‌کند. این دیوارپوش، شدت صدا را تا حد قابل‌توجهی کاهش می‌دهد.
  • - برای نصب کاغذ دیواری ابتدا باید هرگونه شکاف و درز روی دیوار را تعمیر کنید اما برای نصب کاغذ دیواری پارچه‌ای ملزم به انجام این کار نیستید.
  • - این دیوارپوش به راحتی تمیز می‌شود.
  • - در صورتی که بعد از مدتی بخواهید دیوارپوش را از دیوار جدا کنید؛ این کار به راحتی و فقط با یک اسفنج مرطوب، بدون اینکه به دیوار آسیب بزنید؛ قابل انجام است. در حالی که کندن کاغذ دیواری قدیمی، پروسه‌ای زمان‌بر و کثیف است.
  • - عایق گرماست و نور را از خود عبور نمی‌دهد.
  • - هوا به راحتی از تخلخل پارچه عبور می‌کند و به دیوار می‌رسد. بنابراین دیگر لازم نیست نگران رشد قارچ و کپک زیر دیوارپوش باشید.

معایب پارچه دیواری نسبت به کاغذ دیواری

همانطور که دیدیم، کاغذ دیواری پارچه‌ای دارای مزایای متعددی است اما این محصول معایب خاص خود را نیز دارد. مهم‌ترین معایب آن عبارتند از:

  • - قابل شست‌وشو نیست.
  • - در برابر رطوبت آسیب‌پذیر است. با توجه به اینکه نشاسته در آب حل می‌شود؛ در صورت نصب این دیوارپوش در محیط مرطوب احتمال دارد از سطح جدا شود.
  • - احتمال تغییر رنگ در برابر گرمای ناشی از اجاق گاز، شومینه و... وجود دارد. نشاسته موجود در محصول و چسب آن ممکن است در اثر افزایش دما زرد رنگ شود.
  • - نسبتاً گران است.

با توجه به اهمیت بحث قیمت، در بخش بعدی در مورد قیمت کاغذ دیواری پارچه‌ای صحبت می‌کنیم.

قیمت پارچه دیواری

اگرچه قیمت پارچه دیواری به محیط مورد نظر و متراژ مورد نیاز بستگی دارد اما معمولاً بیشتر از کاغذ دیواری‌های قدیمی است. ولی نمای شیک و لوکس ناشی از کاغذ دیواری پارچه‌ای در کنار کیفیتی که دارد؛ ارزش پرداخت هزینه بیشتر را دارد.

اما نکته دیگری که برای کاربران اهمیت بالایی دارد؛ مسئله طول عمر دیوارپوش است که در بخش پایانی به آن می‌پردازیم.

طول عمر پارچه دیواری

طول عمر کاغذ دیواری پارچه‌ای به نوع پارچه، رنگ آن و محیط موردنظر بستگی دارد. پارچه‌هایی مانند پلی‌استر که جذب کمتری دارند (به خصوص در رنگ‌های تیره نسبت به پارچه‌های جاذب‌تر و روشن‌تر مانند پنبه)، بیشتر در معرض آسیب لکه و تغییر رنگ هستند. بنابراین اگر می‌خواهید که این نوع دیوارپوش تا سالیان سال برای شما کار کند، بهتر است پارچه‌ای جاذب و روشن انتخاب کنید. از طرف دیگر با توجه به مقاومت پایین این محصول در برابر رطوبت بهتر است از آن در محیط‌های خشک مانند پذیرایی یا اتاق خواب استفاده کنید.

برای افزایش طول عمر کاغذ دیواری پارچه‌ای، آن را مرتباً با جاروبرقی تمیز کنید و لکه‌های ایجاد شده را با محلول سرکه سفید و آب اسپری نمایید. در بهترین شرایط، این دیوارپوش حدود 15 سال عمر خواهد کرد.

اگر شما هم از طرفداران نمای لوکس پارچه دیواری هستید، با مراجعه به شعبه‌های رسمی شرکت ژیوار در سراسر کشور و تماشای آلبوم‌های وارداتی از برترین برندهای دنیا مثل پورتوفینو ایتالیا، هوهنبرگر آلمان و آمشتتن اتریش، در کنار استفاده از خدمات مشاوره طراحی داخلی رایگان، بهترین محصول ممکن را برای منزل یا محیط مورد نظر خود انتخاب نمایید.

سبد خرید